Training Betere Communicatie is Betere Zorg

Email ons via info@zin-in-zorg.nl of bel naar 06-51832505

http://zin-in-zorg.nl/diensten/betere-communicatie-is-betere-zorg/

Zorg is mensenwerk en goede communicatie is de basis voor kwaliteit. Iedere professional heeft geleerd en ervaren dat belevingsgericht werken en communicatie met aandacht hoge opbrengsten geeft.

Waarom dan een communicatietraining?

Onderweg in het werk en onder invloed van de werkdruk raak je dit ‘weten en doen’ zo kwijt en komen de concrete zaken als wassen, eten, de behandeling en de groepsactiviteit steeds op de voorgrond. Het ontbreken van aandacht voor en contact met anderen en jezelf zet de negatieve spiraal in beweging.

http://zin-in-zorg.nl/diensten/betere-communicatie-is-betere-zorg/Mensen die zich niet gezien en gehoord voelen blijven steeds aandacht vragen. Vaak een onbewust zoeken naar échte aandacht. Immers de positieve communicatie ontbreekt. Een mens compenseert dit. Kijk maar om je heen, naar cliënten/ patiënten, collega’s, familie en jezelf.

Geeft dit herkenning? Dan is het tijd voor de:

Training Betere Communicatie is Betere Zorg

Betere communicatie zet de cliënt centraal en werkt positief uit op de vitaliteit in het werk en een gezonde samenwerking!

Deze training geeft handvatten om:

  • in te spelen op de zorgvraag
  • meer oog te hebben voor de cliëntbehoefte
  • lichaamstaal te begrijpen – nonverbale communicatie
  • het welbevinden te bevorderen
  • afspraken te maken met cliënten, familie/mantelzorg en collega’s
  • in het hier en NU je werk te doen
  • met een voldaan gevoel je werkdag af te sluiten
  • te bouwen aan meer (of weer) werkplezier

In deze interactieve training staat leren door doen en ervaren centraal. Om zo dicht mogelijk bij de praktijkdoelen te blijven oefenen we met voorbeelden uit de eigen werksituatie. De trainer geeft direct gerichte feedback en tips.

Een leuke en afwisselende training die het enthousiasme en de deskundigheid versterkt en uitbouwt.

De training Betere communicatie is betere zorg bestaat uit twee dagdelen en kan worden aangevuld met coaching on the job. Na de training is er voor iedere deelnemer de mogelijkheid om het actieplan nog verder te concretiseren. Hiervoor is er na de training nog vier weken digitale ondersteuning beschikbaar.

Tip: Vraag ook eens informatie over de maatwerktraining ‘Betere zorg is betere communicatie voor leidinggevenden’.

Aan de slag met beter zorg? Neem dan contact op met Wies Vink voor meer informatie. E-mail wvink@zin-in-zorg.nl telefoon  06-51832505.

Klik hier om reacties van klanten te lezen >

Zin-in-Zorg – Contact – www.zin-in-zorg.nl