Individueel Loopbaanadvies Kom op Koers

Email ons via info@zin-in-zorg.nl of bel naar 06-51832505 

Wanneer loopbaanadvies?

individueel loopbaanadvies kom op koersVraag je je af: Doe ik er wel goed aan om op deze functie te solliciteren? Na ziekte: Welk werk past bij mij nu ik mijn oude werk niet meer aankan? Of na ontslag: Hoe kom ik aan een nieuwe baan, die goed bij mijn kwaliteiten past?

Dan biedt Individueel loopbaanadvies Kom op koers steun, geeft structuur en informatie, tips en kennis over solliciteren en de arbeidsmarkt en zet je aan tot doen.

Voor wie is ‘Kom op Koers’?

  • solliciteren naar een nieuwe baan binnen de zorgsector of daarbuiten.
  • weer aan het werk gaan bij hun eigen werkgever.
  • een volgende loopbaanstap willen zetten.

Wat ontdek je in een individueel loopbaanadvies?

  • je sterke punten en valkuilen.
  • de functies die het best passen bij je persoonlijke kwaliteiten.
  • je leert focussen en netwerken, want dat is de beste manier.
  • jezelf presenteren.
  • verschillende zoekmethodes om passende vacatures te vinden
  • inzicht in de rol van social media, zoals LinkedIn.

Na een individueel traject lukt re-integreren na ziekte wel en solliciteren doe je slimmer waardoor je sneller aan je nieuwe baan kunt beginnen. Je wordt activerend gecoacht op netwerken, solliciteren en presenteren. Ook online. Je maakt je eigen stap-voor-stap actieplan dat exact aangeeft hoe je doelgericht aan de slag gaat met het vinden van een baan.

Individueel Loopbaanadvies Kom op Koers

http://zin-in-zorg.nl/individueel-loopbaanadvies-kom-op-koers/Op basis van het eerste gesprek, maken we een offerte voor het vervolg. Meestal bestaat het traject uit 3 tot 6 sessies van 1,5 tot 2 uur en online ondersteuning (telefonisch of per mail). Er is alle ruimte voor vragen, begeleiding en redactie van CV.

Aan het eerste gesprek zijn geen kosten verbonden, indien het traject ‘Kom op Koers’ bij ons wordt ingekocht. Echter is dit gesprek voldoende om weer zelf aan de slag te gaan of past het onvoldoende bij de kandidaat-deelnemer? Dan brengen wij € 75,- excl. BTW in rekening.

Een reader met diverse opdrachten, formats, voorbeelden van brieven en CV’s en achtergrondinformatie ondersteunt de interactieve en praktische aanpak van ‘Kom op Koers’.

Uiteraard kan het Loopbaanadviestraject onderdeel zijn van een groter mobiliteitsprogramma en/of de training ‘Solliciteren met Succes’.

Reacties van deelnemers

Er zijn verschillende redenen waarom men kiest voor ‘Kom op Koers’. Soms gaat het over doorhakken van knopen, maar ook zijn er deelnemers die  onzeker zijn over hun situatie, niet duidelijk hebben waar ze goed in zijn of op zoek zijn naar structuur voor een doelgerichte aanpak. Mensen die vaak worden afgewezen, of 50+ zijn, hebben veel profijt van een traject. Lees hier de reacties:

Ik heb veel ervaring als teammanager, maar op een gegeven moment dacht ik: dit is geen uitdaging meer voor mij. Ik kreeg het gevoel dat ik stilstond. Het loopbaanadviestraject gaf me zicht op mijn specifieke talenten en kwaliteiten. Toen bleek dat ik echt goed ben in het opbouwen van teams na een reorganisatie, besloot ik als interim-manager aan de slag te gaan: in complexe organisaties waar ik teams kan helpen bij de teamsamenwerking.

Na mijn ontslag was ik onzeker over mezelf en wat ik kon. Ik heb altijd met plezier gewerkt maar zo’n ontslag hakt er in. Door de aanpak van Marjanne en de opdrachten kon ik weer voelen waar ik goed in ben en dat gaf me weer vertrouwen dat ik een nieuwe baan zou kunnen vinden. Dat is ook gelukt! Ik heb nu een baan die me op het lijf geschreven is: verpleegkundige in de wijk in combinatie met het coördineren van het tilbeleid voor de teams in mijn regio.

individueel-loopbaanadvies-kom-op-koersAls beleidsmedewerker in de zorg heb ik ontdekt hoe ik mijn invloed meer kan aanwenden ten gunste van het geheel en daarnaast doe ik vaker trainingswerkzaamheden en daar geniet ik van.

Trainer

Marjanne de Boer, loopbaancoachMarjanne de Boer

Neem contact met ons op of meld je aan via wvink@zin-in-zorg.nl. 06-51832505.

Zin-in-Zorg – Contact – www.zin-in-zorg.nl