Training Persoonlijke waarden en de Wmo

persoonlijke-waarden-en-de-wmoMet de start van de transities Wmo, Jeugdwet en Participatiewet is er veel veranderd in het werk van de zorg- en welzijnsprofessionals. Er worden andere vaardigheden en competenties gevraagd en ook volop getraind. Het is van groot belang om te leren hoe je invulling geeft aan netwerkactivering en participatie van mensen.

In ons werk zijn wij veel zorg- en welzijswerkers tegengekomen die hiermee worstelen en vooral gericht zijn op het vasthouden van de oude manier van werken of uitsluitend op het in stand houden van zoveel mogelijk uren zorg en begeleiding bij de klant. Het werken kost zo steeds meer energie en geeft minder resultaat. Het werk geeft dan steeds minder voldoening.

Persoonlijke waarden en de Wmo

Veel belangrijker is dat professionele medewerkers achter dit nieuwe werken, netwerkactivering en participatie van mensen, staan, dat zij dit werk in overeenstemming brengen en houden met hun eigen drijfveren. Immers veel mensen hebben voor dit vak gekozen om voor een ander te zorgen en staan te weinig stil bij wat het gekantelde werken in de gemeenten voor henzelf en hun organisatie betekent.

Past werken in de Wmo bij jou?

persoonlijke-waarden-en-de-wmoStilstaan bij de eigen drijfveren in de zorg is niet altijd onze sterkste kant, maar we kunnen het leren en het zal ons veel energie en resultaatgerichtheid brengen. Gesprekken met een coach van Zin-in-Zorg en/of een teamprogramma geven hier veel energie en inzichten.

Inzicht in persoonlijke drijfveren krijgen en daardoor met nieuw elan aan het werk?

Volg dan ons individuele- of teamprogramma, waarin we werken aan:

  • Inzicht in je de eigen drijfveren en waarden over werken in de zorg.
  • Blokkades, weerstand en randvoorwaarden herkennen om gekanteld aan het werk te gaan en  het visitekaartje van de nieuwe manier van werken te zijn.
  • Wat betekenen deze inzichten voor iemand zelf?
  • Past het werken in het sociaal domein nu juist wel of niet?
  • Persoonlijk actieplan om het werk zo te doen dat het bij je past of een overstap te maken naar een andere setting om het zorg- en/of begeleidingsvak uit te voeren.

Onze aanpak

De inhoud wordt altijd afgestemd met de opdrachtgever en deelnemers. We steken in op het aanwezige kennisniveau en beleving van de veranderingen.

Bij de start gaan we eerst in op het transitie denken, de visie op zelfredzaamheid en bakens welzijn nieuwe stijl. In het teamprogramma wordt  hier door een expert sociaal domein ingegaan op de feitelijke veranderingen in het werken: vóór en ná de transities. Daarna is de coachtrainer van Zin-in-Zorg aan zet met het interactieve programma waarin groeps – en individuele onderdelen.

In deze interactieve training staat het ‘leren door te doen en mee te maken’ voorop. Met andere woorden deelnemers zijn direct aan de slag met de veranderingen, hun eigen rol daarin en de beleving die het nieuwe werken met zich meebrengt. Om zo dicht mogelijk bij de praktijk te blijven, wordt er geoefend  met voorbeelden uit de eigen werksituatie.

Deelnemers krijgen individueel advies over ontwikkelpunten, persoonlijke kracht en overwegingen bij hun loopbaan. Aan het einde van de training is er per deelnemer zicht op de aandachtspunten en de kansen bij het werken in de gemeente(n).

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal bestaat uit een reader met achtergrondinformatie over de transities en de kracht van het werken vanuit persoonlijke waarden. Daarnaast handige kaarten met daarop de vuistregels voor reflectie en wat er mee gedaan kan worden.

De training Persoonlijke waarden en de Wmo bestaat meestal uit 2 dagdelen, eventueel aangevuld met individuele coaching.

Workshop

Daarnaast bieden we dit programma in afgeslankte vorm aan als workshop. Ook een individueel coachings- en trainingsprogramma is een goede mogelijkheid bij Zin-in-Zorg om actief mee aan de slag te gaan. Gun jezelf en je organisatie deze verdiepingsslag en geef een positieve impuls aan het werken in de gemeente(n).

Lees ook onze E-zine-in-Zorg over dit onderwerp: Wat zijn jouw overtuigingen bij het werken in de Wmo>

Contact

Interesse? Neem contact met ons op of meld je aan via info@zin-in-zorg.nl. Telefoon 06-51832505

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *