Training Solliciteren met Succes

Email ons via info@zin-in-zorg.nl of bel naar 06-51832505

Op een effectieve manier aan de slag om nieuw werk te vinden

training-solliciteren-met-succesDe meeste mensen die voor de zorg kiezen, doen dat met hart en ziel. Als je altijd in de zorg hebt gewerkt, dan heeft de zorg je hart, horen wij vaak. Overstappen naar ander werk komt niet in je op. Maar wat als werken in de zorg niet meer gaat door fysieke of andere omstandigheden?

Dan moet je omzien naar werk in een andere sector. Wat doe je dan met al je zorgervaring? Hoe kun je de overstap maken. De aanleiding om aan deze training mee te doen is zeer divers, van dreigende arbeidsongeschiktheid of ontslag tot carrièrewens.

Ook wanneer je uitgekeken raakt op je huidige baan en je toe bent aan iets anders in de zorg is de vraag: Wat wil ik dan precies? Wat past bij mij? En als je dat weet is de volgende vraag: Hoe en waar vind ik dan die baan?

Pro-actief binnen of buiten de zorg aan de slag en kansen op de arbeidsmarkt ontdekken is noodzakelijk om nieuw werk te vinden. Deelnemers van onze training leren en oefenen om zelf actief aan de slag te gaan om nieuw werk te vinden.

De training Solliciteren met Succes is voor veel deelnemers een goede en prettige manier gebleken om aan het werk te komen.

Direct meer informatie? Mail naar info@zin-in-zorg.nl of bel Wies (06 51832505)

Als werk wegvalt, gebeurt er veel. Niet alleen de baan, maar ook in de dagelijkse structuur, collega’s, cliënten, identiteit wordt alles anders. Gevoelens van verlies, woede, teleurstelling komen voor, maar ook opluchting. Bijvoorbeeld omdat de onzekerheid voorbij is, of omdat er nu de kans komt om een baan te vinden die beter bij capaciteiten en ambitie past.

Professionals zorgen graag voor anderen, maar wie zorgt er nu voor hen? Advies vragen bij het solliciteren, is voor zorgprofessionals een grote stap. Echter wel een essentiële stap om zo snel mogelijk die goed passende baan te vinden. Daarom besteden wij ook aandacht aan de ondersteuningsvraag en wat dat met de deelnemer doet.

training-solliciteren-met-succesVeel mensen ervaren solliciteren in hun eentje als een worsteling. Niet zo vreemd, want solliciteren is een aparte deskundigheid en vraagt om (zelf)kennis en vaardigheden. Op zoek naar vacatures, een opvallende en duidelijke sollicitatiebrief schrijven en een uitnodigend CV opzetten, dat alles is heel iets anders dan het dagelijkse werk en routines.

‘Jezelf verkopen’ roept weerstand op. Belemmerende gedachten als: “er is geen werk”, “er zijn al zoveel werkzoekenden” en, “ik ben te oud”, helpen niet, het aangaan van de uitdaging wel.

Tijdens de training Solliciteren met Succes komt aan de orde

  • Impact op deelnemer. Deelnemer leert veel over zichzelf en de positieve kant van het solliciteren.
  • Op een juiste en effectieve manier inzetten van het netwerk.
  • Het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken.
  • Er positief uitspringen met brief en CV.
  • Inzetten van social media: waaronder het eigen profiel en zoekmethodes; hoe vacatures te vinden en de vacature te beoordelen.
  • Een LinkedIn profiel maken.
  • Gevonden worden door recruiters op het internet.
  • Begeleiden van sollicitaties. Voorbereiding en evaluatie van gesprekken en de uitnodigingen.

Reacties van deelnemer

training-solliciteren-met-succes“Ik was in mijn eentje bezig maar nogal ongestructureerd. Dat voelde niet goed. En als iemand mij vroeg wat ik precies zocht, ging mijn antwoord eigenlijk alle kanten op. Ik heb geleerd te focussen. Dat heeft mij geweldig geholpen. Ik ging heel gericht aan de slag met de verschillende onderdelen en tips. Het heeft mij een baan opgeleverd die me helemaal past! D.L.”

 

De training Solliciteren met Succes is als volgt opgebouwd

 • Drie trainingen van een dagdeel in een periode van 7 weken. Hierin wordt cruciale en beproefde informatie gegeven, wat werkt om jezelf als kandidaat in de markt te zetten. Gedurende de trainingen werken we aan alle aspecten van het sollicitatieproces.
 • Feedback en inzicht op de persoonlijke presentatie, solliciteren en keuze vacatures is een belangrijk onderdeel tijdens de trainingen.
 • Aan het eind van de drie trainingen heeft de deelnemer een persoonlijk actieplan.
 • Tijdens en na de trainingen is er acht weken online ondersteuning bij de verschillende aspecten van het solliciteren. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en nieuwsgierigheid naar individuele situatie van iedere deelnemer.

Reacties van deelnemer

“Ik doe nu een sollicitatie met veel meer vertrouwen in mijzelf en in mijn eigen kunnen. Ieder onderdeel was waardevol en de onderdelen hadden duidelijk met elkaar te maken. De eindconclusie van M.: een geweldig traject wat ik voor geen goud had willen missen en voor mijzelf ook niet had kunnen missen!”

 De trainers Marjanne de Boer en Wies Vink

Marjanne de BoerWies VInk

Marjanne de Boer is re-integratiedeskundige en begeleidt mensen met en zonder werk. Marjanne heeft vele mensen met succes geholpen om met plezier een leuke en goede baan te verwerven. Niet alleen door de technische adviezen, maar juist ook door deelnemers weer in zichzelf te laten geloven en door te zetten.

Wies Vink heeft een enorme ervaring met re-integratie en sollicitatietrainingen opgebouwd. Wies voelt daardoor haarfijn aan welke kennis, vaardigheden en ondersteuning een deelnemer nodig heeft. Zij heeft er talent en plezier in om het beste elke deelnemer te begeleiden om het beste uit zichzelf te halen.

Email ons via wvink@zin-in-zorg.nl of bel 06-51832505

Zin-in-Zorg – Contact  www.zin-in-zorg.nl