Training Zelfredzaamheid jouw zorg!

Email ons via info@zin-in-zorg.nl of bel naar 06-51832505

zelfredzaamheid-jouw-zorgIn de dialoog over de vormgeving van de Wmo en de persoonlijke verzorging, lees je veel en vaak over de kanteling en de rol die arrangementen daar in spelen.

In onze training Zelfredzaamheid jouw zorg, leer je over het organiseren van en bijdragen aan arrangementen voor Wmo en Zorgverzekeringswet.

Arrangementen in samenspraak met de klant, waarin netwerk, vrijwiligers en professionals samenwerken. Leer verder kijken dan het wegstrepen van professionele zorg.

Vooraf aan concrete mogelijkheden en invulling van arrangementen eerst werken aan luisteren naar… en contact maken met…. Want hierdoor ontstaat ruimte voor de versterking van mensen en is de bevordering van zelfredzaamheid (straks) een logisch onderdeel van het werken in de wijk.

Programma Training: Zelfredzaamheid, jouw zorg!

  • Tot de kern komen door het leren kennen van de cliënt. Leer kwetsbaarheid en kracht herkennen.
  • Versterken en activeren van cliënt en zijn/haar netwerk.
  • Eigen Kracht en regie voor de cliënt bevorderen.
  • Het maken van concrete en haalbare afspraken.
  • Op welke manier wordt de uitdaging in de wijk aangegaan en wat betekent dat voor de deelnemer zelf?
  • Praktisch vormgeven van arrangementen en dit koppelen aan de mate van zelfredzaamheid.

In deze interactieve training leren deelnemers over zelfredzaamheid en arrangementen. Zij passen het geleerde direct toe in praktische oefeningen. Om zo dicht mogelijk bij de praktijk te blijven, oefenen we met voorbeelden uit de eigen werksituatie.

Aan het einde van de training heb je een actieplan voor jouw ontwikkeling als professional in het sociale- en zorgdomein. Je ontvangt een reader met achtergrondinformatie en praktische tips over het vaststellen van de mate van zelfredzaamheid, netwerkactivering en de bouwstenen voor het arrangement.

De training: ‘Zelfredzaamheid, jouw zorg!’

http://zin-in-zorg.nl/zelfredzaamheid-jouw-zorg/Bestaat meestal uit 2 dagdelen en individuele coaching (telefonisch of per mail). De training wordt desgewenst uitgebreid met een terugkomdag en coaching-on-the-job.

Wil je het actieplan voor jouw werkgebied in de training gelijk toespitsen op het beleid van jouw organisatie, dan bereiden wij deze graag op maat voor.

Voor meer informatie mail naar info@zin-in-zorg.nl of bel ons op 06-51832505

Voor de aanpak in de decentralisaties bieden wij ook:

  • Werken aan je Wmo-competenties: coaching, activeren, onderhandelen en ondernemen . Is jouw organisatie Wmoproof? Klik hier >
  • Verkopen, acquisitie en onderhandelen in jouw gemeente?  Klik hier >
  • Training Thuis wonen met dementie Klik hier >
  • Vrijwilligers coachen en binden. Vraag informatie aan >

Zin-in-Zorg – Contact – www.zin-in-zorg.nl